Szeder, málna, áfonya...nyamiii! Ki kell használni, míg van a kedvenceinkből. Az én választásom most a szederre esett. Egy sütés nélküli könnyed, könnyen összedobható finomságok készítettem, amit az egész család ( beleértve a cukorfalókat is) imád. Ha szereted a lágy könnyed finomságokat, és úgy gondolod ebben a hőségben te is megérdemled, készítsd el bátran. Nem fogod megbánni!
Hozzávalók
Hozzávalók
- 350gr zabpehely
- 1 adag fekete kávé
- 200ml növényi tej
- 30gr édesítő + 50gr
- rumaroma
- 40gr kakaópor
- 1 cékla
- 250gr mascarpone
- 3 tojás
- 200gr szeder
Így készítsd
- Főzd le a kávét, majd keverd bele a tejet, rumaromát, és az édesítőt(30gr)
- Reszeld le a céklát, adj hozzá kakaópor ,és öntsd hozzá a zabpelyhet
- Ezt a keveréket öntsd le kávéval, és hagyd, hogy jól megszívja magát
- A krémhez a tojásokat választd ketté
- Turmixold le a szedret, majd add hozzá a mascarponét, tojássárgáját és az édesítőt
- A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd forgasd a mascarponés keverékbe
- Tedd a zabpelyhes keveréket egy edénybe, majd mehet rá a krém
- Tedd hűtőbe pár órára, és már fogyaszthatod is
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése