Az elképzelés nem ez volt, de nagyon jó ízűre sikeredett. Szerettem volna egy krémes süteményt csinálni, de a krém túl híg lett, ezért anyu tanácsára külön elraktam a krémet és külön a piskótát, majd fogyasztása előtt pár órával a piskótát meglocsoltam egy kis krémmel (na jó, igazság szerint jó sok krémmel :D ).
Hozzávalók a piskótához
- 1 banán
- 1cukkini
- 170gr zabliszt
- 30gr kókuszliszt
- 200ml növényi tej
- 15gr útifűmag héj
- vanília aroma
Hozzávalók a krémhez
- 250gr mascarpone
- 1 marék datolya
- 3 tojás
- 100ml fekete kávé
Így készítsd
- A piskótához a megtisztított cukkinit a banánnal és a tejjel mixeld össze
- Keverd össze a száraz alapanyagokat
- Öntsd hozzá a cukkinis keveréket, majd keverd össze alaposan
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a masszát
- Süsd 180 fokon 35percig
- A krémhez válaszd ketté a tojásokat
- A sárgáját turmixold össze a datolyával, kávéval és a mascarpone-val
- A fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan öntsd hozzá a mascarponés keveréket
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése