Oldalak

2017. augusztus 10., csütörtök

citromos-mákos cukkini muffin

Egyszerűen csodás ez a cukkini. Az egyik legsokoldalúbb zöldség. Az állaga miatt  tökéletes sütikbe, viszonylag semleges íze miatt pedig édesen és sósan is elkészíthető, de még önmagában is isteni, ráadásul rengeteg vitamin található benne. Használd ki, míg itt a szezonja.

Hozzávalók
  • 1cukkini
  • 1citrom héja és leve
  • 2 tojás
  • 30gr útifűmaghéj
  • 140gr zabliszt
  • 60gr kókuszliszt
  • 60gr + 50gr édesítő
  • 150gr natúr joghurt
  • 50gr mák
  • szódabikarbóna
  • vanília
Így készítsd
  1. A megtisztított cukkinit turmixold össze a tojással és fél citrom levével és a vaníliával
  2. Keverd össze a liszteket az útifűmag héjjal, szódabikarbónával és a 60gr édesítővel
  3. Öntsd össze a két keveréket, majd alaposan keverd össze
  4. A mákos részhez keverd össze a mákot a maradék édesítővel, joghurttal, a citrom héjjal és citromlével
  5. Muffin formába adagold a tésztát, majd a mákos krémet, majd jöhet rá még egy kis tészta
  6. Süsd előmelegített sütőben 170fokon 40percig

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése