Évek óta az egészséges vonalat követem és eszem ágában sincs ezen változtatni. Nem jár semmiféle lemondással, sőt....! Édesszájú vagyok, de nem is kicsit :D, imádok nassolni. Az egyik kedvenc alapanyagom a túró. Nagyon finom és nagyon jó fehérjeforrás is. Ajánlom mindenkinek! És ha nem tudjátok, hogyan fogyasszátok, próbáljátok ki például ez isteni túrókockát.
Hozzávalók
- 125gr zabliszt
- 25gr lenmagliszt
- 50gr kókuszliszt
- 70gr édesítő
- fél csomag sütőpor
- 100gr light sajtkrém
- 200ml tej/ növényi tej/víz
- 125gr sárgabarack
- 3ek cukormentes baracklekvár
- fél citrom leve
- fahéj
- 1 zacskó zselatin
- 500gr túró
- 2tojássárgája
- édesítő ízlés szerint
Így készítsd
- A tésztához keverd össze a liszteket a sütőporral és a 70gr édesítővel
- Add hozzá a krémsajtot és a folyadékot
- Csomagold fóliába és tedd hűtőbe fél órára
- A barackkrémhez turmixold össze a barackot a lekvárral, fél citrom levével és a fahéjjal
- A zselatint old fel 4ek hideg vízben, majd add a krémhez és tedd hűtőbe
- A túrókémhez a túrót, fél citrom levét és héját, az édesítőt és a 2 tojássárgáját keverd össze botmixerrel, hogy a túró ne legyen szemcsés.
- Vedd ki a tésztát a hűtőből és lisztezett felületen nyújtsd ki jó vékonyra, majd helyezd tepsibe
- Szurkodd meg villával, majd süsd 30 percig 180fokon
- Vedd ki, majd öntsd bele a barackkrémet, majd rá a túrókrémet és süsd további 45percig
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése