Oldalak

2017. július 14., péntek

tök jó zsemle :)


A reggeli elmaradhatatlan hozzávalója egy finom puha zsemle. Fontos hogy megfelelően tápláld tested, és adj meg neki mindent, amire szüksége van. Ez a szuper zsemi rosttal, vitaminokkal, fehérjével és szénhidráttal is ellátja szervezeted. Ezek mellett nagyon finom is, csak ajánlani tudom kipróbálását mindenkinek.


Hozzávalók
  • 300gr patiszon
  • 100ml növényi tej/tej/víz
  • 3tojás
  • 150gr zabliszt
  • 50gr lenmagliszt
  • 10gr sörélesztő pehely
  • szódabikarbóna
  • fél citrom leve
Így készítsd
  1. A tojásokat válaszd ketté
  2. A patiszont meghámozva turmixold össze a folyadékkal es a tojássárgájával
  3. Keverd össze a liszteket a sörélesztőpehellyel és a sóval
  4. Add hozzá a patiszont, majd alaposan keverd össze
  5. Verd kemény habbá a tojásfehérjét, majd forgasd bele a patiszonos keverékbe
  6. Add hozzá a szódabikarbónát és a citromlevet
  7. Tepsibe adagold a tésztát, majd süsd 180 fokon 25-30 percig


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése