A balatoni kirándulásom előtt állok, de édességből sose lehet hiány. Reggelente mindig kígyózó sor áll a pékség előtt, ahonnan mindig árad az isteni pékség illat. A kiskori kedvencem a csokis croissant, amit mindig a lehel piacon könyörögtünk ki anyutól, mert nagyon imádtuk. Ezt hoztam most el nektek kicsit másképp.
Hozzávalók
- 200gr zabliszt
- 100gr kókuszliszt
- 100gr édesítő
- 1 tasak sütőpor
- 10gr útifű maghéj
- 1 tojás sárgája
- 300gr túró
- annyi tejföl, hogy nyújtható legyen a tészta
- 1 cékla
- 100ml kávé
- 1 marék datolya
- 1 ek kakaópor
Így készítsd
- Tedd fel főni a megtisztított céklát
- A tésztához keverd össze a liszteket, sütőport és édesítőt
- Add hozzá a túrót, a tojás sárgáját, majd annyi tejfölt, amennyi szükséges (nekem 150gr kellett)
- A krémhez turmixold össze a céklát a datolyával, kakaóporral és a kávéval
- Válaszd négy részre a tésztát
- Nyújtsd kör alakúra a tésztákat
- Két tésztát kenj meg krémmel, majd egy- egy sima kört helyezz mindkettőre
- Vágd 8 cikkre a köröket és tekerd fel őket, majd helyezd sütőpapírra
- Előmelegített sütőben süsd 180fokon 30 percig
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése