Ebben a jó időben nincs is jobb, mint egy könnyű, hideg finomság, amit még sütnöd sem kell. Mikor elkészítettem, alig vártam a másnap reggelt, hogy végre ehessek belőle.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1zacskó túró (500gr)
- 6ek tejföl
- 1adag kávé
- 150ml tej/növényi tej
- rumaroma
- 2ek natúr kakaópor
- 2+5ek édesítő
- egy citrom leve és héja
- 300gr zabpehely
- 150gr meggy
Így készítsd
- A zabpelyhet keverd össze a kakaóporral
- Főzd le a kávét, majd tedd hozzá a tejet, 2ek édesítőt majd egy kis rumaromát
- Öntsd le vele a zabpelyhet, majd tedd félre, és hagyd, hogy összeálljon
- Addig készítsük el a krémet: Keverd össze a túrót a tejföllel és 5ek édesítővel
- Reszeld hozzá a citrom héját, majd nyomkodd ki a levét
- Forgasd bele a meggyet
- A zabpelyhet öntsd jénai tálba és egyenletesen oszlasd el
- Mehet rá a túrókrém
- Tedd egy éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése