Oldalak

2017. április 1., szombat

Meggyes túrótorta

Ebben a jó időben nincs is jobb, mint egy könnyű, hideg finomság, amit még sütnöd sem kell. Mikor elkészítettem, alig vártam a másnap reggelt, hogy végre ehessek belőle.

Hozzávalók
  • 1zacskó túró (500gr)
  • 6ek tejföl
  • 1adag kávé
  • 150ml tej/növényi tej
  • rumaroma
  • 2ek natúr kakaópor
  • 2+5ek édesítő
  • egy citrom leve és héja
  • 300gr zabpehely
  • 150gr meggy
Így készítsd
  1. A zabpelyhet keverd össze a kakaóporral
  2. Főzd le a kávét, majd tedd hozzá a tejet, 2ek édesítőt majd egy kis rumaromát
  3. Öntsd le vele a zabpelyhet, majd tedd félre, és hagyd, hogy összeálljon
  4. Addig készítsük el a krémet: Keverd össze a túrót a tejföllel és 5ek édesítővel
  5. Reszeld hozzá a citrom héját, majd nyomkodd ki a levét
  6. Forgasd bele a meggyet
  7. A zabpelyhet öntsd jénai tálba és egyenletesen oszlasd el
  8. Mehet rá a túrókrém
  9. Tedd egy éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése