Nagyon sokat próbálkoztam már a kenyérgyártással, de kísérleteim mindig kudarcba fulladtak, de van egy jó hírem! Nem adtam fel, és megszületett ez a céklás-diós kenyér, ami annyira jól sikerült, hogy képtelenség abbahagyni :)
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1nagyobb célka
- 300gr zabliszt
- 1csomag sütőpor
- 100gr dió
- 2tk olivaolaj
- fél tk szódabikarbóna
- fél citrom leve
- A megtisztított céklát hámozd meg, vágd kockára, majd tedd fel főni
- A diót tedd darálóba és épp csak addig daráld, míg kisebb darabokat nem kapsz ( ez ízlés kérdése, akár egészben is beleteheted)
- Keverd össze a száraz alapanyagokat
- Ha megfőtt a cékla, törd össze krumplinyomóval vagy botmixerrel
- Add hozzá a citromlevet és az olivaolajat
- Öntsd a száraz keverékhez
- Előmelegített sütőben süsd 180fokon 60percig
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése