A csokitorta minden alkalommal megállja a helyét desszertként, legyen szó szülinapról vagy akár vendégségről. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki imádja, így a mi menünkből sem maradhat ki. Ezzel a recepttel most a nassolást is egészségessé teheted, ráadásul a gyerekeket sem kell győzködni, hogy fogyasszanak zöldséget. :)
Hozzávalók
Hozzávalók
- 300gr+150gr sütőtök
- 3tojás
- 150gr dió
- 250gr zabliszt
- 45gr natúr kakaópor
- 60gr+40 gr édesítő
- 1csomag sütőpor
- 150gr+100gr natúr joghurt
- 300ml víz
- rumaroma
- fahéj
- A piskótához tedd a 300gr sütőtököt darálógépbe
- Add a sütőtökhöz a tojásokat a 150gr joghurtot, egy kis rumaromát
- Daráld le a diót, majd add hozzá a lisztet, sütőport, kakaópor és a 60gr édesítőt
- Önts hozzá a sütőtökös keveréket, majd mikor ezt összekevered add hozzá fokozatosan a vizet
- Öntsd sütőpapírral bélelt sütőbe, majd előmelegített sütőben 180fokon süsd 4percig
- A krémhez párolj meg 150gr sütőtököt, majd adj hozzá fahéjat és édesítőt
- Ezt turmixold össze, majd ha kihűlt add hozzá a 100gr joghurtot
- Mikor kisült a piskóta, hagyd, hogy kihűljön, majd vágd ketté és kend bele a krémet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése