A zölsdégek felhasználásának csak a képzeleted szab határt. Egyszerűen imádom sütijeimet és péksüteményeimet is ezekből készíteni, így sokkal különlegesebb, finomabb és egészségesebb is amit eszem. Ennél a kiflinél is hű maradtam magamhoz, és az egyik fő összetevőnek a céklát választottam.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 2cékla
- 400gr zabliszt
- 150gr lenmagliszt
- fél citrom leve
- 1ek olivaolaj
- 50ml szénsavas víz
- 1tk só
- 1tk szódabikarbóna
- őrölt kömény
- A megtisztított céklát pépesítsd, majd add hozzá a nedves hozzávalókat
- Egy külön tálba keverd össze a száraz hozzávalókat, majd öntsd hozzá a céklás keveréket
- Nyújtsd ki a tésztát két sütőpapír közt köralakúra, majd oszd egyenlő háromszögekre
- Kívülrl befele haladva tekerd fel a háromszögeket
- Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe
- Süsd előmelegített sütőben 40-45 percet 180fokon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése