A piskótatekercs azok az édességek közé tartoznak, melyekről sose tudnék lemondani, de nem is kell. Mindig csak a fejemet fogom, mikor hallom azoktól akik fogyni akarnak, hogy nem tudnak lemondani az ilyen olyan édességekről. Én napi szinten fogyasztom ezeket az édességeket minden bűntudat nélkül, hisz a legtöbb zöldséget, gyümölcsöt, "jó" szénhidrátokat tartalmaz, mint ez a túrós piskótatekercs is.
hozzávalók
hozzávalók
- 3 nagyobb répa
- 7tojás ( 5sárgája 7fehérje)
- 4ek édesítő
- fahéj
- 175gr zabliszt
- 500gr túró
- 2tojássárgája
- 200gr joghurt
- fahéj
- 3ek édesítő
- A tojásokat válaszd ketté
- A sárgáját verd fel fehéredésig az édesítővel, majd adj hozzá fahéjat és a lisztet
- A répát tisztítsd meg, reszeld le, majd add a sárgájához
- A fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a répás keverékhez
- Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30percig
- A túrókrémhez csak keverd össze a hozzávalókat, majd ha kisült a piskót, még melegen töltsd bele és tekerd fel a piskótát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése