Imádom a túrós süteményeket minden mennyiségben és minden formában. Egyszerűen nem lehet őket megunni, hisz rengeteg féle képp lehet őket variálni. Most egy barackos diós ízvilágot választottam, ami nagyon-nagyon bejött az egész családnak.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 300gr répa
- 300gr zabliszt
- 50gr útifű maghéj
- 300ml víz
- 1tojás
- fél zacskó sütőpor
- 35gr szénhidrátcsökkentett liszt
- 50gr édesítő
- 500gr túró
- 65gr baracklekvár
- 30gr édesítő
- 65gr dió
- Az útifű maghéjat áztasd be a vízbe
- A megtisztított répát pürésítsd, majd add hozzá az útifű maghéjjat és a többi nedves hozzávalót
- Keverd hozzá a többi hozzávalót
- A krémhez nincs más dolgod, mint a hozzávalókat alaposan összekeverni
- Nyújtsd ki a tésztát, majd vágj belőle négyzeteket
- A közepét töltsd meg krémmel, majd hajtsd be a négy sarkát és rögzítsd fogvájóval
- előmelegített sütőben süsd 180fokon 30percig
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése