Oldalak

2017. április 26., szerda

Barackos-diós túrós táska

Imádom a túrós süteményeket minden mennyiségben és minden formában. Egyszerűen nem lehet őket megunni, hisz rengeteg féle képp lehet őket variálni. Most egy barackos diós ízvilágot választottam, ami nagyon-nagyon bejött az egész családnak.

Hozzávalók
  • 300gr répa
  • 300gr zabliszt
  • 50gr útifű maghéj
  • 300ml víz
  • 1tojás
  • fél zacskó sütőpor
  • 35gr szénhidrátcsökkentett liszt
  • 50gr édesítő

  • 500gr túró
  • 65gr baracklekvár
  • 30gr édesítő
  • 65gr dió
Így készítsd
  1. Az útifű maghéjat áztasd be a vízbe
  2. A megtisztított répát pürésítsd, majd add hozzá az útifű maghéjjat és a többi nedves hozzávalót
  3. Keverd hozzá a többi hozzávalót
  4. A krémhez nincs más dolgod, mint a hozzávalókat alaposan összekeverni
  5. Nyújtsd ki a tésztát, majd vágj belőle négyzeteket
  6. A közepét töltsd meg krémmel, majd hajtsd be a négy sarkát és rögzítsd fogvájóval
  7. előmelegített sütőben süsd 180fokon 30percig
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése