Oldalak

2017. január 21., szombat

Túrós cipó


A rohanos hétköznapokon mindig gondot okoz, hogy mit egyek. Milyen könnyű azoknak, akik bármit megesznek, és gyorsan összedobnak egy szendvicset, ráadásul már olyan rég vágytam a kenyér ízére. A ropogós héj és a puha kenyérbél...nyami! Ugye nem gondoljátok, hogy hagyom, hogy ebből ti is kimaradjatok? Itt a kedvenc kenyér receptem, hogy ti se maradjatok kis semmi jóból

Hozzávalók
  • 150g túró
  • 90g zabpehely
  • 35g kókuszliszt
  • 30g búzasikér
  • 3 tojás
  • 5 ek víz
  • csipet só
  • egy zacskó sütőpor
  • magvak (opcionális)
Így készítsd:
  1. Keverd össze a száraz alapanyagokat
  2. Törd össze villával a túrót, majd keverd össze a tojásokkal és a vízzel
  3. Öntsd a száraz alapanyagokat a túróhoz, majd jól gyúrd össze a masszát
  4. Keverd hozzá a kedvenc magjaidat
  5. Formázz beleőle cipót vagy akár kis zsemléket kedved szerint
  6. Helyezd egy jénai tálba és előmelegített sütőben süsd 180 fokon 30-40 percig.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése