Oldalak

2017. augusztus 2., szerda

szedres-kakaós mascarpone szelet

Szeder, málna, áfonya...nyamiii! Ki kell használni, míg van a kedvenceinkből. Az én választásom most a szederre esett. Egy sütés nélküli könnyed, könnyen összedobható finomságok készítettem, amit az egész család ( beleértve a cukorfalókat is) imád. Ha szereted a lágy könnyed finomságokat, és úgy gondolod ebben a hőségben te is megérdemled, készítsd el bátran. Nem fogod megbánni!

Hozzávalók
  • 350gr zabpehely
  • 1 adag fekete kávé
  • 200ml növényi tej
  • 30gr édesítő + 50gr
  • rumaroma
  • 40gr kakaópor
  • 1 cékla
  • 250gr mascarpone
  • 3 tojás
  • 200gr szeder
Így készítsd
  1. Főzd le a kávét, majd keverd bele a tejet, rumaromát, és az édesítőt(30gr)
  2. Reszeld le a céklát, adj hozzá kakaópor ,és öntsd hozzá a zabpelyhet
  3. Ezt a keveréket öntsd le kávéval, és hagyd, hogy jól megszívja magát
  4. A krémhez a tojásokat választd ketté
  5. Turmixold le a szedret, majd add hozzá a mascarponét, tojássárgáját és az édesítőt
  6. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd forgasd a mascarponés keverékbe
  7. Tedd a zabpelyhes keveréket egy edénybe, majd mehet rá a krém
  8. Tedd hűtőbe pár órára, és már fogyaszthatod is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése