Oldalak

2017. november 11., szombat

"nutellás" gombóc

Nutellával az egészségért? Naná! Nem kell lemondanod a sok finomságról. Sőt! Ez valami brutál finom lett. Igen tudom, ez nem nutella, de nagyon jó íze van, és százszor egészségesebb, mint a hagyományos nutella, ráadásul nyugodt szívvel falatozhatjuk, persze ezt is csak mértékkel.

Hozzávalók
  • 500gr csicsóka
  • 1 tojás
  • 130gr zabliszt
  • 20gr útifűmag héj
  • 1 csipet só
"nutellához"
  • 300gr csicseriborsó (konzerves)
  • 50ml kókusztej
  • 25gr kakaópor
  • 40gr édesítőszer
Forgatáshoz kakaópor, de pirított zabkorpába, vagy akár darált mandulába is forgathatod

Így készítsd
  1. Főzd puhára a csicsókát, majd hámozd meg
  2. Nyomd össze krumplinyomóval
  3. Add hozzá a tojást, majd a többi hozzávalót is
  4. A nutellához csak turmixold össze a hozzávalókat
  5. A tésztából formázz korongot, töltsd meg nutellával, majd gyúrd gombóccá
  6. Forró vízbe főzd meg kb 10 perc alatt, míg fel nem jön a víz tetejére
  7. Forgasd kakaóporba 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése