A nyárnak sajnos már végre, de a lángosnak nincsen. Egy igazán finom kelt tésztás étel, amiből egyből dupla adagot készíts, mert garantáltan el fog fogyni.
Hozzávalók
- 450gr párolt káposzta
- 200gr zabliszt
- 100gr lenmagliszt
- 25gr friss élesztő
- 100ml tej
- só, bors
Így készítsd
- A káposztát reszeljük le, majd pároljuk meg
- Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben
- Keverjük össze a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a káposztát és az élesztőt
- Dagasszuk a tésztát 5 percig
- Tegyük meleg helyre, és egy órán keresztül kelesszük
- Formázzunk kis golyókat, majd lapítsuk ki
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kisütjük légkeverésen 20perc alatt 180fokon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése