Ha van finom, egészséges és méz nélküli mézes krémes, akkor az ez. :) Glutén, Cukor és laktóz mentes, így ha ezt készíted egy vendégségbe, biztos, hogy nem fogsz mellé, sőt bomba biztos a siker. :D
Hozzávalók
- 65gr darált dió
- 35gr útifűmag héj
- 100gr kókuszliszt
- 60gr édesítő
- 200ml kókusztej
- 1 tk olívaolaj
- 2 sárgarépa
- 2 tojás
- mézeskalács fűszerkeverék, fahéj
- szódabikarbóna
- fél citrom leve
- 100gr rizs
- 2ek édesítő
- vanília aroma
- rum aroma
- 350ml víz/ növényi tej
Így készítsd
- A megtisztított répát turmixold össsze a tojással, olajjal és a kókusztejjel
- Egy külön edénybe keverd össze a darált diót, útifűmag héjat, a lisztet, a szódabikarbónát és a 60gr édesítőt
- Ezt a két keveréket alaposan gyúrd össze , majd tedd hozzá a citromlevet
- Nyomkodd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és mehet a 170fokos sütőbe 20 percre
- A krémhez főzz jó puhára 100gr rizst, ha majdnem kész tedd hozzá az édesítőt, vaníliát és a rumot
- Ha megfőtt, turmixold le
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése