Amikor megszáll az ihlet, megállíthatatlan vagyok :D. Fejben összeállt a kép, már éreztem is az ízeket, gondoltam ezt muszáj lesz megsütnöm, hát beköltöztem a konyhába és azt hiszem, elég sikeres lett a végeredmény. A családban mindenki odavan érte. Ha szereted a zeller ízét, akkor biztosan ízleni fog.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 500gr zeller
- 200gr zabpehelyliszt
- 85gr lenmagpehely háromszoros mennyiségű vízbe áztatva
- 20gr sörélesztő pehely
- só
- A lenmagpelyhet áztasd be a vízbe
- A zellert hámozd, majd leszerd le
- Add hozzá a beáztatott lenmagpelyhet
- Egy másik tálba keverd össze a száraz hozzávalókat, majd öntsd hozzá a zelleres keveréket
- Formázz a masszából tallérokat, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe
- Süsd ki előmelegített sütőben 180fokon 35percig
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése