Oldalak

2017. május 11., csütörtök

zelleres ropogós

Amikor megszáll az ihlet, megállíthatatlan vagyok :D. Fejben összeállt a kép, már éreztem is az ízeket, gondoltam ezt muszáj lesz megsütnöm, hát beköltöztem a konyhába és azt hiszem, elég sikeres lett a végeredmény. A családban mindenki odavan érte. Ha szereted a zeller ízét, akkor biztosan ízleni fog.

Hozzávalók
  • 500gr zeller
  • 200gr zabpehelyliszt
  • 85gr lenmagpehely háromszoros mennyiségű vízbe áztatva
  • 20gr sörélesztő pehely
Így készítsd
  1. A lenmagpelyhet áztasd be a vízbe
  2. A zellert hámozd, majd leszerd le
  3. Add hozzá a beáztatott lenmagpelyhet
  4. Egy másik tálba keverd össze a száraz hozzávalókat, majd öntsd hozzá a zelleres keveréket
  5. Formázz a masszából tallérokat, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe
  6. Süsd ki előmelegített sütőben 180fokon 35percig

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése