Itt a húsvét, de a süteményeim már jól ismeri a család, így gondoltam, valami újjal fogok előrukkolni. Ennek céljából egy magyar klasszikust választottam, ami cseppet sem lett klasszikus, de nnál inkább egészséges és finom.
Hozzávalók
Hozzávalók
- baracklekvár
- 3répa
- 300gr zabliszt
- 4tojás
- 60gr édesítő
- 200gr tejföl
- fél csomag sütőpor
- 500gr túró
- 200gr tejföl
- 40gr édesító
- 1 citrom héja+leve
- 2 tojássárgája
- 4tojásfehérje
- 3tk édesítő
- A megtisztított répát reszeld le
- Válaszd ketté a tojásokat
- Add a sárgáját a répához
- Ehhez tedd hozzá a tejfölt, majd alaposan keverd össze
- Keverd össze a száraz alapanyagokat, majd add a répás keverékhez
- Verd fel a tojásfehérjét, majd keverd a tésztába, úgy hogy ne törjön össze
- A tésztát tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd míg elkészül a túrókrém
- A túrókrémhez csak keverd össze alaposan a hozzávalókat
- A tésztára kenj egy réteg lekvárt, majd mehet rá a krém
- Süsd, míg a túrókrém szilárd nem lesz, majd vedd ki kenj rá egy réteg lekvárt és tedd rá a tojásfehérje habot, majd süsd míg szép színt nem kap a tojásfehérje hab.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése