Oldalak

2017. április 16., vasárnap

Kalács


Húsvéti sonka, főtt tojás, retek, torma...igazi húsvéti lakoma, de valami hiányzik, hogy kerek legyen az egész, ez pedig nem más, mint a húsvéti kalács, amit a nyári szezonra készülő fogyókúra miatt sokan kihagynak, pedig az egyik legfontosabb szereplője a húsvéti lakmározásnak. Most elhoztam nektek a kedvenc kalács receptemet, amit a fogyókúra alatt is nyugodt szívvel fogyaszthattok.

Hozzávalók
  • 400gr zabliszt
  • 150gr kókuszliszt
  • 2 cukkini
  • 300gr cottage cheese
  • 1 zsacskó sütőpor
  • 1 csipet só
  • 40gr édesítő
  • 1 tojássárgája a kenéshez
Így készítsd
  1. A cukkinit tisztítsd meg, majd vágd kockákra, tedd aprítógépbe, majd pépesítsd
  2. Sózd meg és hagyd, hogy levet eresszen
  3. Nyomkodd ki, majd add hozzá a nedves hozzávalókat
  4. Keverd össze a száraz alapanyagokat, majd öntsd a cukkinis keverékhez
  5. Oszd három részre a tésztát, majd sodorj belőlük hengereket
  6. Fond össze a három hengert
  7. Kend meg tojássárgájával
  8. Süsd 180fokon 45percig

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése