Húsvéti sonka, főtt tojás, retek, torma...igazi húsvéti lakoma, de valami hiányzik, hogy kerek legyen az egész, ez pedig nem más, mint a húsvéti kalács, amit a nyári szezonra készülő fogyókúra miatt sokan kihagynak, pedig az egyik legfontosabb szereplője a húsvéti lakmározásnak. Most elhoztam nektek a kedvenc kalács receptemet, amit a fogyókúra alatt is nyugodt szívvel fogyaszthattok.
Hozzávalók
- 400gr zabliszt
- 150gr kókuszliszt
- 2 cukkini
- 300gr cottage cheese
- 1 zsacskó sütőpor
- 1 csipet só
- 40gr édesítő
- 1 tojássárgája a kenéshez
- A cukkinit tisztítsd meg, majd vágd kockákra, tedd aprítógépbe, majd pépesítsd
- Sózd meg és hagyd, hogy levet eresszen
- Nyomkodd ki, majd add hozzá a nedves hozzávalókat
- Keverd össze a száraz alapanyagokat, majd öntsd a cukkinis keverékhez
- Oszd három részre a tésztát, majd sodorj belőlük hengereket
- Fond össze a három hengert
- Kend meg tojássárgájával
- Süsd 180fokon 45percig
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése