Nagyon szeretem a kínai konyhából a pirított rizst, de eddig nem csináltam. Mióta kipróbáltam, az egyik kedvenc ételem lett. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető és egyedülálló ízvilágával sokak kedvence lesz.
Hozzávalók:
-2 csésze főtt barna rizs
-1 fej vöröshagyma
-3 gerezd vöröshagyma
-2 darab édesburgonya
-1/2 bögre sütőtökpüré
-2 cm-es gyombérdarab
-1 db közepes méretű cukkini
-6 darab gomba
-1 csomag tofu
-2 teáskanál kurkuma
-só, bors
-kókuszzsír
Elkészítés:
Egy serpenyőben dinszteljük meg a hagymát 1 evőkanál kókuszzsíron.
A tofut süssük át a hagymával, majd adjuk hozzá a barna rizst.
Jól keverjük össze a sütőtök pürével. Adjuk hozzá a sót, borsot, kurkumát és a gyömbért reszelve majd körülbelül 4-5 percig pirítsuk amíg az ízek össze nem érnek.
A tofus rizst kanalazzuk át egy tányérba, így ugyan abban a serpenyőben tudjuk folytatni a főzést.
Tegyük a serpenyőbe az édesburgonyát, a cukkinit, a gombát és pároljuk körülbelül negyed órán át.
Miután megpárolódott öntsük hozzá a tofus rizst és hagyjuk hogy az ízek összeérjenek.Már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!
![](https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t35.0-12/14922904_979153978895127_1914366352_o.jpg?oh=8a226e3611529ccce88bd1af2b995d18&oe=581BC2AB)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése