Épp tegnap meséltem a barátnőmnek a mami legendás rakott krumplijáról, és hát mit is mondjak... összefolyt a nyál a számban. Nem bírtam magammal, muszáj voltam valami hasonlót készíteni. A krumpli helyett egy szuper zöldséget választottam: csicsókát. Ez életem első csicskókás receptje, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. Nagyon egészséges, ajánlott a diétázóknak, cukorbetegeknek is, magas a rosttartalma, ezáltal segíti az emésztést. Segít meggátolni a szénhidrátok felszívódásátés tele van antioxidánsokkal, ezek mellett szuper finom. Kell ennél több?
Hozzávalók
- 800gr csicsóka
- 200gr tejföl
- 50gr light sajtkrém
- 150gr szeletelt sajt
- 150gr szeletelt sonka
- só, oregánó, majoranna, bazsalikom
Így készítsd
- Tedd fel főni a csicsókát
- Ha megfőtt pucold meg és szeleteld fel
- A tejfölt, a sajtkrémet, és a fűszereket keverd össze és forgasd meg benne a csicsóka szeleteket
- Vajazz ki egy jénai tálat és pakold bele a csicsókát
- Helyezd rá a sonka szeleteket, majd a sajtot, majd ismételd meg még kétszer
- 180fokon 40perc alatt süsd készre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése