Félre az unalmas pékségben vett kenyérrel. Készítsd el otthon kedvencedet és variáld ízlésed és kedved szerint. Szuper egészséges és ízlésed szerint alakíthatod, ráadásul pikk pakk összedobhatod otthon is a kenyeredet.
Hozzávalók
- 100gr zabliszt
- 50gr búza sikér
- 25gr őrölt lenmagpehely
- 25gr szezámmag
- 3 tojás
- 1ek olívaolaj
- 60gr tejföl
- szódabikarbóna
- fél citrom leve
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék spenót
Így készítsd
- A fokhagymát dinszteljük meg egy kis olajon, majd öntsük rá a spenótot
- Pároljuk 5-10 percig, majd tegyük félre
- A tojásokat választd ketté
- A fehérjét verd kemény habbá
- A sárgáját a spenóttal, tejföllel, citromlével és az olajjal kever össze
- Egy külön edénybe kever el a száraz alapanyagokat
- Add hozzá a nedves keveréket, majd ehhez forgasd a habbá vert fehérjét
- Sütőpapírral bélelt kenyérformában süssük 180 fokon 40 percig
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése