Már nagyon rég óta szerettem volna csigát készíteni, de mindig meggyűlt a bajom a nyújthaó tésztával.Anyu olvasott egy szuper trükköt, amivel sikerült végre egy tökéletes állagú tésztát csinálnom. Szerencsére nem csak az íze, az állaga is tökéletes lett.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 250gr zabliszt
- 50gr lenmagliszt
- 275gr túró
- 2 tojás
- só
- 100gr sajtkrém
- 100gr reszelt sajt
- 250gr spenótlevél
- fokhagymagranulátum
- A liszteket keverd össze a sóval
- A tojásokat és a túrót is alaposan keverd össze egymással, majd jól gyúrd össze a száraz keverékkel
- Tedd félre pihenni egy órát (ez a trükk)
- A töltelékhez a spenótleveleket a fokhagymagranulátumot és a krémsajtot turmixold össze
- Ha lejárt az egy óra nyújtsd ki a tésztát és tölts meg a atltelékkel, szórd meg reszelt sajttal, majd tekerd fel
- Vágj ujjnyi vastagságú szeleteket
- Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd ki 180 fokon 30perc alatt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése