Oldalak

2017. március 26., vasárnap

Répás-túrós zsemle

Nagyon rég vágytam már egy kívül ropogós belül puha zsemlére,így sokat kisérleteztem, míg meg nem született ez az isteni finom zsemle, ami már napok óta a vacsorám és egyszerűen nem unom meg. Megmerem kockáztatni, hogy finomabb a hagyományos fehérlisztből készültnél.

Hozzávalók
  • 275gr zabliszt
  • 250gr túró
  • 1 tojás
  • 1cs sütőpr
  • 2 nagyobb répa
  • só, bors, őrölt kömény
  • 100ml tej
Így készítsd
  1.  A megtisztított répát reszeld le
  2. Tedd hozzá a túrót és a tojást
  3. Egy külön tálba keverd össze a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a répás keveréket
  4. Önts hozzá tejet, hogy jó ruganyos tésztát kapj
  5. Nedves kézzel formázz kis zsemléket, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe
  6. Előmelegített sütőben süsd 170fokon 45-50 percig ( Ez a zsemlék méretétől is függ)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése