Nagyon rég vágytam már egy kívül ropogós belül puha zsemlére,így sokat kisérleteztem, míg meg nem született ez az isteni finom zsemle, ami már napok óta a vacsorám és egyszerűen nem unom meg. Megmerem kockáztatni, hogy finomabb a hagyományos fehérlisztből készültnél.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 275gr zabliszt
- 250gr túró
- 1 tojás
- 1cs sütőpr
- 2 nagyobb répa
- só, bors, őrölt kömény
- 100ml tej
- A megtisztított répát reszeld le
- Tedd hozzá a túrót és a tojást
- Egy külön tálba keverd össze a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a répás keveréket
- Önts hozzá tejet, hogy jó ruganyos tésztát kapj
- Nedves kézzel formázz kis zsemléket, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe
- Előmelegített sütőben süsd 170fokon 45-50 percig ( Ez a zsemlék méretétől is függ)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése