Oldalak

2017. január 26., csütörtök

Barna rizs kisokos

   Sokat halljuk, hogy fehér rizs helyett barna rizst fogyasszunk, mert egészségesebb. Na de tudjuk, hogy miért? Összegyűjtöttem nektek néhány érdekes dolgot, amit ha elolvastok ,garantáltan a barna rizs után fogtok nyúlni a következő bevásárlásnál.
   Persze, a feldolgozása a gabonának természetesen szükséges, hogy az emberi szervezet számára fogyaszthatóvá váljon, és ezzel sajnos hasznos tápanyagok vésznek el. Fehér rizs feldolgozásakor több réteg is lekerül, és ezáltal sajnos az összes rosttartalmát, a mangán és foszfor tartalmának felét, valamint a B1, B3 és B7 vitamin tartalmának jelentős részét elveszíti. Ezzel szemben a barna rizsről kizárólag a legfelső réteg kerül le, így megőrzi rengeteg jótékony hatását. Hogy mik is ezek a hatásai? Elsősorban nagyon magas a rosttartalma, bővelkedik fehérjében és értékes zsírokat is tartalmaz a szervezet számára. Kiváló mangánforrás, mely hozzájárul a csontok egészségéhez és kiegyensúlyozza az inzulintermelést. Gazdag összetett szénhidrátokban, így lassan emésztődik és hosszú ideig látja el a szervezetet energiával. Hamar teltségérzetet okoz, így kis mennyiségtől is jól lakunk tőle. Kiváló magnézium forrás, mely segít a vérkeringés normál működésében. Szelén tartalma is jelentős, ami a sejtek védelmében játszik szerepet. Fogyasztása a fogynivágyoktól a testépítőkig mindenkinek ajánlott, mellesleg roppant finom ételek készíthetők belőle. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése