Oldalak

2018. május 27., vasárnap

spenóttal töltött rántott csirkemell gomba raguval

Mikor a suliban eléd tesznek egy halom alapanyagot, hogy akkor most süss valamit, és tele van az asztal a kedvenceiddel, beindul a fantáziád. A végeredmény nagyon szuper lett, és mindenki kedvére tehetsz vele a családi ebéden.

Hozzávalók
  • 2 db csirkemell
  • 150gr fagyasztott spenót
  • 1gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1db paradicsom
  • 1 tojás
  • paleolét lisztkeverék vagy zabliszt
  • olaj a sütéshez
  • 1 marék gomba
  • 150ml tejszín
  • 1ek mustár
  • citromlé
Így készítsd
  1. A töltelékhez megpirítjuk a fokhagymát és a fél lilahagymát, majd kiolvasztjuk a spenótot és egy kis sót
  2. Hozzávágjuk a paradicsomot, majd megtöltjük vele a félbe vágott csirkemelleket
  3. Megforgatjuk lisztben, tojásban, majd lisztben
  4. Forró olajban kisütjük a húst
  5. Lepirítjuk a maradék hagymát
  6. A megtisztított gombákat felvágjuk, majd a hagymához adjuk
  7. Hozzáöntünk egy kis citromlevet és mustárt
  8. Kavarunk rajta néhányat, és már kész is


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése