Oldalak

2017. október 20., péntek

paradicsomos hagymás hajdinafelfújt


Egyszerűen oda meg vissza vagyok a felfújtakért. Akár édesen, akár sósan. Variálhatod kedved szerint a gabonákat, akár kölessel, bulgurral, árpával is elkészítheted. Ez mindenhogy isteni finom. 

Hozzávalók
  • 200gr hajdina
  • 500ml víz
  • 3tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 20gr ketchup
Így készítsd
  1. Főzd meg a hajdinát 500ml sós vízben
  2. Válasszuk ketté a tojásokat
  3. A hagymát vágd apróra, majd pirítsd meg
  4. Adjuk hozzá a sárgájához, majd tegyük hozzá a ketchupot és keverjük el alaposan
  5. Ha megfőtt a hajdina, adjuk hozzá ehhez a keverékhez
  6. Vágjunk bele paradicsomot, és keverjük össze
  7. Verjük a fehérjét kemény habbá, majd forgassuk össze a hajdinás keverékkel
  8. Tedd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe
  9. Süssük 180fokon 20 percig

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése