Oldalak

2017. szeptember 23., szombat

madártej liszt nélkül

Elhatároztam, hogy egyszer követek egy receptet, és az alapján késztem el a kedvenc édességemet. Ez nem jött össze. :D Ismét mentem a saját fejem után, de nem bántam meg. 

Hozzávalók
  • 1l tej
  • 4 tojás
  • 70gr édesítő
  • vanília aroma
  • 1 csipet só
  • 1púpos ek vaníliás pudingpor
Így készítsd
  1. A tejet tedd fel forrni egy kis vaníliával
  2. A tojásokat válaszd ketté
  3. A fehérjét verd kemény habbá 35gr édesítővel és egy csipet sóval, majd kanalazz kis galuskákat a tejbe és főzd oldalanként egy -egy percig
  4. Csepegtesd le a galuskákat és tedd félre
  5. A sárgáját keverd fehéredésig a maradék édesítővel, majd adj hozzá forró tejet és folyamatosan kevergesd
  6. Tedd bele a pudingport is, és keverd csomómentesre
  7. Öntsd ezt a keveréket a forró tejhez és főzd, míg besűrűsödik
  8. Kanalazd bele a galuskákat és készen is vagy :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése