Oldalak

2017. augusztus 17., csütörtök

omlós töltött keksz

Rábukkantam a kamrában egy kis répára, amikkel kezdeni kellett valamit. Nagyon vágytam már egy finom puha kekszre, így nem gondolkodtam sokat. Megalkottam egy répás, fahájas kekszet méghozzá narancsos krémsajtos töltelékkel. Egyszerű és finom, ráadásul hamar elkészíthető.

Hozzávalók
  • 150gr répa
  • 65gr cukormentes sárgabarack lekvár
  • 3tojás
  • 150gr zabliszt
  • 80gr kókuszliszt
  • 20gr útifűmag héj
  • 50gr édesítő
  • fél csomag sütőpor
  • fahéj, szerecsendió
  • 200gr krémsajt
  • 2ek édesítő
  • 1 narancs héja
Így készítsd
  1. A megtisztított répát a lekvárral és tojásokkal turmixold össze
  2. Keverd össze a fűszereket, édesítőt, liszteket, az útifűmaghéjat és a sütőport
  3. Öntsd bele a répás keveréket és a massza háromnegyedéből formázz kis korongokat és tedd tepsibe
  4. A krémhez keverd össze a krémsajtot 2ek édesítővel és narancshéjjal, majd tegyél belőle mindegyik korong közepére.
  5. Fedd le a krémet a maradék masszával
  6. Tedd 180fokos sütőbe 15 percre és már kész is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése