Oldalak

2017. augusztus 24., csütörtök

mézes krémes, méz nélkül :)

Ha van finom, egészséges és méz nélküli mézes krémes, akkor az ez. :) Glutén, Cukor és laktóz mentes, így ha ezt készíted egy vendégségbe, biztos, hogy nem fogsz mellé, sőt bomba biztos a siker. :D

Hozzávalók
  • 65gr darált dió
  • 35gr útifűmag héj
  • 100gr kókuszliszt
  • 60gr édesítő
  • 200ml kókusztej
  • 1 tk olívaolaj
  • 2 sárgarépa
  • 2 tojás
  • mézeskalács fűszerkeverék, fahéj
  • szódabikarbóna
  • fél citrom leve
  • 100gr rizs
  • 2ek édesítő
  • vanília aroma
  • rum aroma
  • 350ml víz/ növényi tej
Így készítsd
  1. A megtisztított répát turmixold össsze a tojással, olajjal és a kókusztejjel
  2. Egy külön edénybe keverd össze a darált diót, útifűmag héjat, a lisztet, a szódabikarbónát és a 60gr édesítőt
  3. Ezt a két keveréket alaposan gyúrd össze , majd tedd hozzá a citromlevet
  4. Nyomkodd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és mehet a 170fokos sütőbe 20 percre
  5. A krémhez főzz jó puhára 100gr rizst, ha majdnem kész tedd hozzá az édesítőt, vaníliát és a rumot
  6. Ha megfőtt, turmixold le
  7. A piskótát vágd három részre, és kettőt kenj meg krémmel, majd pakold őket egymásra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése