Oldalak

2017. április 21., péntek

Túrós piskótatekercs

A piskótatekercs azok az édességek közé tartoznak, melyekről sose tudnék lemondani, de nem is kell. Mindig csak a fejemet fogom, mikor hallom azoktól akik fogyni akarnak, hogy nem tudnak lemondani az ilyen olyan édességekről. Én napi szinten fogyasztom ezeket az édességeket minden bűntudat nélkül, hisz a legtöbb zöldséget, gyümölcsöt, "jó" szénhidrátokat tartalmaz, mint ez a túrós piskótatekercs is.

hozzávalók
  • 3 nagyobb répa
  • 7tojás ( 5sárgája 7fehérje)
  • 4ek édesítő
  • fahéj
  • 175gr zabliszt

  • 500gr túró
  • 2tojássárgája
  • 200gr joghurt
  • fahéj
  • 3ek édesítő
így készítsd
  1. A tojásokat válaszd ketté
  2. A sárgáját verd fel fehéredésig az édesítővel, majd adj hozzá fahéjat és a lisztet
  3. A répát tisztítsd meg, reszeld le, majd add a sárgájához
  4. A fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a répás keverékhez
  5. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30percig
  6. A túrókrémhez csak keverd össze a hozzávalókat, majd ha kisült a piskót, még melegen töltsd bele és tekerd fel a piskótát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése