Oldalak

2017. április 11., kedd

Rákóczi túrós

Itt a húsvét, de a süteményeim már jól ismeri a család, így gondoltam, valami újjal fogok előrukkolni. Ennek céljából egy magyar klasszikust választottam, ami cseppet sem lett klasszikus, de nnál inkább egészséges és finom.

Hozzávalók
  • baracklekvár
 tésztához:
  • 3répa
  • 300gr zabliszt
  • 4tojás
  • 60gr édesítő
  • 200gr tejföl
  • fél csomag sütőpor
Túrókrémhez:
  • 500gr túró
  • 200gr tejföl
  • 40gr édesító
  • 1 citrom héja+leve
  • 2 tojássárgája
Tetejére:
  • 4tojásfehérje
  • 3tk édesítő
Így készítsd
  1.  A megtisztított répát reszeld le
  2. Válaszd ketté a tojásokat
  3. Add a sárgáját a répához
  4. Ehhez tedd hozzá a tejfölt, majd alaposan keverd össze
  5. Keverd össze a száraz alapanyagokat, majd add a répás keverékhez
  6. Verd fel a tojásfehérjét, majd keverd a tésztába, úgy hogy ne törjön össze
  7. A tésztát tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd míg elkészül a túrókrém 
  8. A túrókrémhez csak keverd össze alaposan a hozzávalókat
  9. A tésztára kenj egy réteg lekvárt, majd mehet rá a krém
  10. Süsd, míg a túrókrém szilárd nem lesz, majd vedd ki kenj rá egy réteg lekvárt és tedd rá a tojásfehérje habot, majd süsd míg szép színt nem kap a tojásfehérje hab.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése