Az egyik legszínesebb gabonánk a köles. Sokan a gabonák királynőjének hívják számtalan jótékony hatása miatt. Készíthető belőle édes és sós étel is egyaránt. Én most az egyik legegyszerűbb és legfinomabb ebéd receptemet szeretném veletek megosztani.
Hozzávalók
- 1bögre köles
- 1zsacskó fagyasztott spenótlevél
- 200g feta sajt
- 2gerezd fokhagyma
- Ízlés szerint lehet turbózni ( én fenyőmaggal, paradicsommal szeretem)
- A köles kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük
- Kevés olíva olajon lepirítjuk a folhagymát, majd beleteszem a kiengedett spenótot és megdinsztelem
- Felkockázom a feta sajtot, majd melegen összekeverem a kölessel és a spenóttal
- Tálaláskor szórd meg pirított fenyőmaggal vagy keverd össze paradicsommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése