Oldalak

2017. február 8., szerda

Spenótos-fetás köles

Az egyik legszínesebb gabonánk a köles. Sokan a gabonák királynőjének hívják számtalan jótékony hatása miatt. Készíthető belőle édes és sós étel is egyaránt. Én most az egyik legegyszerűbb és legfinomabb ebéd receptemet szeretném veletek megosztani.
Hozzávalók
  • 1bögre köles
  • 1zsacskó fagyasztott spenótlevél
  • 200g feta sajt
  • 2gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint lehet turbózni ( én fenyőmaggal, paradicsommal szeretem)
Így készítsd

  1. A köles kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük
  2. Kevés olíva olajon lepirítjuk a folhagymát, majd beleteszem a kiengedett spenótot és megdinsztelem
  3. Felkockázom a feta sajtot, majd melegen összekeverem a kölessel és a spenóttal
  4.  Tálaláskor szórd meg pirított fenyőmaggal vagy keverd össze paradicsommal



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése